Star Wars: The Force Unleashed
2008-10-21 - star wars, spel
2
Nu har jag äntligen kört klart Force Unleashed och håller på och kör igenom det en annan gång. Vilket makalöst spel!
Visst visst, det finns tonvis med buggar och styrningen och kontrollen är ibland frustrerande släng-den-i-väggen dålig, men trots detta så är detta lätt det bästa Star Wars spel som någonsin släppts. Grafiken är otroligt bra och storyn är utan tvekan den bästa storyn i ett Star Wars-spel någonsin, om inte bästa i något spel någonsin.
Du spelar Starkiller (namnet kommer, likt Mace Windu, från de första utkasten av den första Star Wars-filmen och är det namn som Luke Skywalker hade från början, och faktum är att Mark Hamill presenterade sig som "Luke Starkiller" när han skulle rädda Leia i Death Star, men den scenen togs om när 20th Century Fox inte gillade namnet.
Starkiller är sonen av två Jedis och spelet börjar med att du spelar Darth Vader som slaktar fadern i sitt uppdrag att döda alla Jedis och sedan tar Starkiller till sig som sin hemliga apprentice. tjugo år senare så kör man sitt första uppdrag och eftersom man är hemlig så betyder det att man inte får lämna någon i livet, så man slaktar stormtroopers och rebeller om vartannat och man tror sig ingå i Darth Vaders plan att störta kejsaren.
Storyn är, som jag nämnde, helt fantastik. Det är mycket som knyts ihop och saker som hur rebellrörelsen startade får ett svar, om än lite oväntat svar. Spelet utspelar sig i perioden mellan Revenge of the Sith och A New Hope. Det är svårt att säga exakt när men med tanke på att Order 66 är utförd och Vader har genomfört sin Jedi Purge som tog 18 år så får vi utgå från att spelet utspelar sig någonstans runt 18 år efter Revenge of the Sith, och eftersom det är 20 år mellan Revenge of the Sith och A New Hope så är det alltså på vippen att Luke Skywalker ska ut på sin resa.
Spoilers
Om ni inte vill veta spoilers så sluta läs här, men jag kan inte hålla mig från dem. Genom hela spelet så hoppades jag att man skulle få slåss mot Vader och jag blev inte besviken. Efter att ha blivit sviken av Vader flera gånger så inser Starkiller att han inte slåss för rätt sida och precis som Lucasarts sade från början så början resan mot upprättelse vilket slutar med att man står öga mot... svart mask med sith lorden själv. Jag vet inte hur många gånger jag fick spela om den fighten men till slut så hade jag honom på knä, hjälmen avslagen och dräkten förstörd.
Lite motsägelsefullt är det, man känner att Darth Vader borde vara starkare, men samtidigt så uppvisar Starkiller sidor av kraften vi aldrig tidigare sett i någon film. Inte minst när man använder kraften för att slita ned en Star Destroyer från himlen. Mäktigt är bara förnamnet. Och även fast Luke Skywalker - en otränad yngling - lyckas besegra honom så har jag alltid ansett att det var för att han var hans son.
Så min känsla är att Starkiller kan ha varit starkare i kraften än Vader och till och med kejsaren, och det var på grund av detta som vader var ännu mer försvagad i originaltrilogin. Ja, detta kan jag snacka om i timmar minst sagt. Intressant ämne!
I alla fall - underbart spel!!
Mer i Webblog
vad gr man om man har en Xserve ver
Flerfassmn
Skapa applikationer i Atlas
Star Wars The Force Unleashed
Mac Laptop Vilken ska man vlja
Skapa moduler i Atlas
Web 20
Nyckelord: star wars eller spel
Solnedgng
Star Wars The Force Unleashed II
Nostalgitripp Dark Forces
Star Wars The Force Unleashed
The Force Unleasheddemot
Star Wars The Clone Wars
Smelly boy
Utebelysning
Återvinningsskåp
Måla om huset
Byggt hylla till vintunnorna
Dodge RAM
Inline-redigering
Drömmen om ett spa
Dags för carport
Survey Island, what is happening?
Golvprov
Gillestugan uppdaterad!
Spelbord v2
Tre billyhyllor blir två
Gymkort
You can't take the sky from me
Högtalare klara!
eklundh.com tar ned skylten
Högtalare bestämda!
Uppgraderingar biorum
Lord of the Rings-maraton
Ergonomiskt som tusan!
Lego Storm Trooper
Fågel Fenix
Två hyllor på badrummet
Hobbyhörna fixad
Hylla bakom soffan
Modellbygge igen!
Porträtt av u/Flattie-Ratty
Porträtt av u/DangDoood
Buy prints of my maps
Hero Dashboard för Descent
3D-printer
Fältsjukhus 616
Ny kaffemaskin
Porträtt av u/elizabeeeef
Jämförelse 135 mm
Nya objektiv
Porträtt av kompis mamma
Använda utrymmet under trappen
Spelbord
Pimpning av köks-ön
Jag saknar min Dodge!
Acrylic drip
Renoverad ateljé
Nytt hemmakontor
Ny tatuering
Vidamount för iPod Touch
Fågel Fenix

Vilken locksång väcker din uppmärksamhet?
Grace
I’m a lumberjack and I’m ok