Web 2.0
2008-10-13 - atlas
0
Atlas är väldigt mycket Web 2.0 och har egentligen varit det sedan långt innan Web 2.0 vart påhittat. Faktum är att min hemsida var en av få där man kunde kommentera det jag då kallade "Krönikor", en funktion som snabbt växta till vad jag kallade för "Trollkaninen" (korkat namn, minns inte ens vart jag fick det ifrån) vilket var en liten community på sandman.net, där ett fåtal medlemmar kunde vara med i "Amazing Trollkanin" delen. Hehe, those were the days, som man brukar säga.
Men medlemmar på sandman.net, och i Atlas, har alltid kunna delta i sidan själva, allt från att skriva kommentarer till att lägga upp sina önskelistor och skapa favoriter i TV-tablån.
Så med all den här funktionaliteten i Atlas direkt så är det svårt nu när många andra siter är dedikerade till en specifik sak - ska man använda funktionaliteten i Atlas eller ska man använda den dedikerade sidan? Ett bra exempel är ju Flickr, där man enkelt och smidigt kan lägga upp foton på sig själv, familjen och mycket annat. Men jag förlorar ju kontrollen lite över vad man kan göra med dem då, vissa av bilderna i mitt arkiv är ju bakgrundsbilder och man ska kunna ladda ned dem i olika storlekar osv. I kort så är det lite svårt att veta vart man ska lägga foton - på facebook, flickr, MobileMe eller på sandman.net.
En idé jag har haft är att man som medlem i Atlas ska kunna hämta ner information från andra siter, där man väljer att "Jag vill hämta ner foton från flickr via det här RSS-flödet och det ska hamna i det här albumet i min profil" tex. På så sätt så kan man ju använda dom dedikerade siterna och sen hämta ned information till sitt medlemsskap på sandman.net.
Nu rä det ju så att medlemsdelen på sandman.net är ju nedtonad sedan länge, men det finns ju andra siter som drivs i Atlas som kanske skulle kunna använda en sådan här funktion. Mälarnetcity och Level7 är ju två naturliga förslag förstås.
Sedan är jag också lite sugen på att skapa en "feed" för medlemmar, där ens kontakter kan se vad man gjort. Sen Senast är ju föregångaren till den här funktionen, men att bygga ut den med information om ens kontakter är nog inte en dum idé. Det är lite Facebook-varning på det, men Sen Senast har ju funnits sedan långt innan Facebook ens var påtänkt, så...
Mer i Webblog
Star Wars The Force Unleashed
Mac Laptop Vilken ska man vlja
Skapa moduler i Atlas
Web 20
Dagens problem Vad ska man gra med GameConnect
Absolut Antique  Absolut Death Star
Hur vljer man publiceringsverktyg fr webben
Nyckelord: atlas
Uppdaterad video Nya layoutmodulen
Layoutmotor fr Atlas
Skapa applikationer i Atlas
Web 20
Fixa transparenta PNGbilder i Internet Explorer 6
Forum p sandmannet
Rkna tid med PHP
Utebelysning
Återvinningsskåp
Måla om huset
Byggt hylla till vintunnorna
Dodge RAM
Inline-redigering
Drömmen om ett spa
Dags för carport
Survey Island, what is happening?
Golvprov
Gillestugan uppdaterad!
Spelbord v2
Tre billyhyllor blir två
Gymkort
You can't take the sky from me
Högtalare klara!
eklundh.com tar ned skylten
Högtalare bestämda!
Uppgraderingar biorum
Lord of the Rings-maraton
Ergonomiskt som tusan!
Lego Storm Trooper
Fågel Fenix
Två hyllor på badrummet
Hobbyhörna fixad
Hylla bakom soffan
Modellbygge igen!
Porträtt av u/Flattie-Ratty
Porträtt av u/DangDoood
Buy prints of my maps
Hero Dashboard för Descent
3D-printer
Fältsjukhus 616
Ny kaffemaskin
Porträtt av u/elizabeeeef
Jämförelse 135 mm
Nya objektiv
Porträtt av kompis mamma
Använda utrymmet under trappen
Spelbord
Pimpning av köks-ön
Jag saknar min Dodge!
Acrylic drip
Renoverad ateljé
Nytt hemmakontor
Ny tatuering
Vidamount för iPod Touch
Fågel Fenix

Vilken locksång väcker din uppmärksamhet?
Grace
I’m a lumberjack and I’m ok