Tilt Shift
2008-08-06 - bilder, tilt shift, photoshop
11
focustank
documentary
Tilt Shift
Vad tycker ni om min modell av en stridsvagn ovan? Rätt så nice va? Nä, detta är något som kallas för Tilt Shift, vilket i fototermer helt enkelt betyder att linsen och bildplanet inte är parallela med varandra så att fokus inte hamnar på samma avstånd i bilden. Det finns linser som är rörliga på det här viset, en rätt populär heter Lens Baby.
Men dessa bilder är dock inte tagna med en sådan lins, utan manipulerade i Photoshop för att se ut som miniatyrer. Fotot ovan är taget på Brittish Imperial War Museum i London när jag var där med en kompis. Det är taget ned från våningen ovanför och det är sådana bilder som är enkla att göra om till miniatyrbilder.
Processen är enkel, men om någon vill så kan jag göra en liten tutorial på den. Egentligen så lägger man bara gaussian blur på en viss del av bilden och sen ökar man färgmättnaden och kontrasten. Det tar inte ens en minut att göra en sådan här bild, men man ska ju hitta bra motiv med.
shifthamnen
Den här bilden fann jag på nätet och är ett foto av Västerås uppifrån. Utöver stegen jag nämnde ovan så fixade jag med vattnet så det såg mer "platt" ut, och därmed mer som en modell.
Mer i Foto
Tania Micke och Anna 2 Micke och Anna Tilt Shift Klver Leia Spegelvatten
Mer i Webblog
Volvo XC90 Star Wars The Clone Wars Releasedatum Tilt Shift Reklam i Spotify Miljvnliga Maccar Flersprkigt websystem
Nyckelord: bilder, tilt shift eller photoshop
Penfinger Bakgrund Tilt Shift Frilgg bilder i Photoshop 3dskuggor med Photoshop Snygg reflektion i Photoshop Fixa snyggare skuggor i Photoshop