Korkade amerikaner
2008-06-13 - usa, xserve
0
usa
Så, som jag skrev om för en stund sedan så fick jag ju kunder i USA, vilket ju var jätteskoj. Jag var över dit och hade utbildning, köpte in server till dem som skeppades över, tog fram en 3D-illustration över deras projekt och allt sådant.
Sen lät dom bli att betala! Herregud. Dom ville skjuta på betalningarna och det drog ut på tiden mer och mer, och till slut hade man ju själv nästan slut i kassan eftersom man hade haft så mycket utgifter. Men dom drog på det hela tiden, pratade om avbetalning och sådant. Skulden, alltså godkända offerter, som dom hade var på nästan nio hundra tusen kronor.
Nåja, det slutade med att dom ville avsluta projektet och samarbetet och även fast man enligt lag kunde kräva in pengarna så blev det till slut så att vi slöt en överenskommelse och dom betalade utlägg och liknande. Inte på långa vägar lika mycket som offerterna var, men tillräckligt för att man inte skulle ha gått back på hela historien.
PICT3229
Som jag nämnde så hade jag köpt in en server till dem, en värsting-Xserve med dubbla 3Ghz Xeon (quad-core), 4GB minne, 300+300GB SAS-diskar och en 1TB disk. Den kostade i runda slängar ungefär hundra tusen, och den skickade dom TILLBAKA! Ja hallå där. Fyra månader senare så är nypriset på samma hårdvara trettio tusen kronor lägre, så värdeminskningen svider ju en hel del. Men inte nog med det, servern var fraktskadad! Ena hörnet på baksidan var intryckt och skruven var förstörd. Inuti så var metallchassit böjt och såg inte så bra ut.
PICT3237
Men visst, dom hade ju tagit försäkring på försändelsen, så då är det väl ok? Nä, för dom hade packat den som amatörer! Herregud, inte konstigt att den blir fraktskadad när den packas på det här viset.
Så nu ska jag undersöka hur det ska gå att sälja tillbaka den till återförsäljaren och se hur mycket dom får lov att gå ned i pris och det ska ju dom i USA betala mig, förstås. Får se hur det går. Suck.
Mer i Webblog
Star Wars The Force Unleashed jQuery Firefox 3 Korkade amerikaner Rk en cigarett bidra till barnarbete Sandmania tshirts Kortkommandon
Nyckelord: usa eller xserve
Reset display with AppleScript vad gr man om man har en Xserve ver Korkade amerikaner Jag har en iPhone Raid installerad Xserve RAID har kommit P torsdag gller det