Times
2008-05-03 - rss
2
Times2
Times
Om du läser mycket RSS och har Mac så använder du nog som jag NetNewsWire, som utan tvekan är den mest populära RSS-klienten för Mac.
Men det har nyligen släppts en ny klient som heter Times, från Acrylic, som är ett nytt sätt att hantera nyhetsflöden. Jag har själv aldrig prenumererat på en morgontidning eftersom de nyheter som man kan läsa om där inte direkt intresserar mig. Däremot så läser jag ju branschnyheter, macnyheter och så vidare. NetNewsWire är ett trevligt sätt att samla ihop alla dessa individuella nyhetskällor till en trevlig lista, men Times går ett steg längre och i stället för att lägga alla nyheter i en lista så försöker den efterlikna utseendet hos just en morgontidning.
135448
Detta är en typisk "sida" i Times, med ett par RSS-strömmar sammanfogade så de skapar en visuellt trevlig tidningssida att titta på.
135449
När du klickar på en nyhet så viks den sidan nedåt så du kan läsa nyheten, riktigt trevligt gränssnitt! Helt klart något för någon som kanske saknar morgontidningen ibland. Riktigt snygg programikon med.
Samtidigt så är detta ett jättebra exempel på den typ av tuffa program som finns till Mac och som är helt frånvarande till Windows. Visst, det är mycket visuellt "fluff" i Times, men det känns som om det är befogat fluff i det här fallet. Det gör en skillnad.
Mer i Webblog
Sandmaniatheme till din iPhone R2D2 Projektor Ny layout Times Skuggor med CSS Skapa rutor med CSS Erstta tabeller med CSS