Yin & Yang
2008-04-05 - tavla
21
yinyang
Yin och Yang är del av kinesisk filosofi och även vetenskap. Himlen och jorden, krafter som är motsatta men beroende av varandra. Krafter som kan hamna i obalans. Krafter som inte är separerade men aspekter av allt som finns på vår jord. Det finns alltid något mörkt i det som är ljus, och alltid något ljust i det som märkt säger Yin och Yang, hur svårt det än kanske kan vara att se det.
Trots Yin & Yangs traditionella framträdande så är inget svart eller vit, utan en blandning, en nyans av miljoner möjliga. Ibland så känns det extra mörkt och ibland så känns det extra ljust. Likaså som man måste tänka på det lilla ljusa som finns i det mörka när det är som svårast så är det bra om man är medveten om det lilla mörka som finns där när det är som ljusast. Annars slår balansen över.
Detta är ju dubbelt så sant i förhållanden, varför motivet kändes passande... En dans, fram och tillbaka, över gränserna av ljust och mörkt. Håll dig på linjen, snubbla inte, för då kan du falla in i mörkret. Då måste du ha någon som kan hjälpa dig att komma upp, och vara ditt ljus. Ljuset är viktigt. Balansen är viktig.
Mer i Akryl
Fallade lv Pusselhjrta Lollo och Berni Yin  Yang Spke Vit Hst Vind
Mer i Webblog
Skuggor med CSS Skapa rutor med CSS Erstta tabeller med CSS Yin  Yang Sandmania theme fr din Playstation 3 iPhonerecension Ordning och reda
Nyckelord: tavla
Pegasus Upp p hsten igen Bonde Yin  Yang De fyra elementen Tr Nicke Nyfiken