Göra ikoner för Leoparden
2007-12-10 - ikoner
0
Som jag skrivit om förut så har Mac OS X 10.5 Leopard stöd för stora ikoner (512x512 pixlar) och för oss som gör ikoner är detta givetvis ett spännande nytt landskap och möjligheter. Jag har bärjat göra om många av mina gamla ikoner för att kunna använda dem i Leoparden.
Picture_1
Men jag sitter ju inte och sätter min foto-ikon på PhotoShop direkt, utan för att sätta "Sandman-prägel" på OSX så vill jag använda ett program som heter CandyBar som är ett trevligt program som helt enkelt ersätter alla systemikoner (vad mappar, hårddiskar och sådant har för ikon) med en ny uppsättning. Iconfactory, som är med och utvecklar CandyBar, har massor med såna ikonsamlingar för Leoparden. En sådan samling vill jag göra!
Picture_2
Men där ligger kruxet, dock. Alla ikon-fixar-program har inte stöd för Leoparden ännu, och mitt favoritprogram var Can Combine Icons, gjort av en svensk utvecklare, som hade två rutor, en som var "mappen" eller "disken" och en ruta för symbolen man ville ha på den. Ett sätt att kombinera två olika bilder med andra ord. Ingen magi direkt, men behändigt. Men det var en sak till.. I båda rutorna kunde man lägga hur många ikoner som helst, och sen när man exporterade ut dem så fick man alltså ut en ikon för varje möjlig kombination. Så lade man in tre olika mappar och fyra symboler så fick man tolv ikoner. Riktigt behändigt! Men, som sagt, den stöder inte stora ikoner, och har inte uppdaterats sedan 2002 eller något sådant... Synd!
folder
Min idé var att jag skulle använda mappen till höger som mall för en serie mappikoner för OSX, men det får inte ta för lång tid heller. Iconfactory har ju en Photoshop-plugin för att skapa ikoner, men den effektiviserar inte så mycket direkt. Sen följer det med en Icon Composer i Developer Tool till OSX, men den är bara ett verktyg för att göra om bildfiler till .icns-filer.
Så vi får se om jag orkar slänga ihop en ikonserie eller hur det blir.
Mer i Webblog
Lite nya tavlor Norra Europas minsta pepparkakshus Sushi Gra ikoner fr Leoparden Mediafrvaring Uppdatering Atlas versionerat
Nyckelord: ikoner
Tjnstekanonen Nutid dtid hur symbolsprket frndras Sandmania iContainer Gra ikoner fr Leoparden Text i ikoner iLifeikonerna Leopardens ikoner