Raid installerad
2007-09-19 - atlas, mac, xserve
0
xraid
20070918048
Det var bra länge sedan jag skrev om att jag köpt en Xserve RAID men faktum är att jag inte installerat den förrän nu. Det har varit mycket annat plus att det har varit klurigt att boka tid med Office för installationen. Men nu är det fixat!
Jag kan låta meddela att en Xserve RAID med fjorton stycken 750GB-diskar i sig är mycket mycket tung. Men nu sitter den på plats och är ihopkopplad med en av Xservrarna med ett 4Gbit/s fiberkanalkort. Raid:en är inställd som två enheter på vardera 5TB. varje disk är en RAID5-array med sju diskar i varje. Min första tanke var att spegla dessa mot varandra men jag har ändrat mig och kommer istället köra backup från den ena till den andra.
20070918047
Det är full redundans på alla enheter, nätaggregat, nätverk, kontrollerkort osv osv. Plus att med RAID Admin ovan så har man full koll på alla delar hela tiden, för att se om det är något som händer som inte borde hända.
Xraidadmin2
Det hände mig för övrigt idag, med den gamla gamla Atlas-servern som var en Linux-server med Raid-kort, som tycks ha dött. Då är det bra att ha verktyg som ovan för att se felen i tid. Jag har även ett spare-part kit till både Xserve och Raid:en som innehåller en extra disk, ett extra nätaggregat osv osv...
adminutils3
Finns ju ett liknande program för själva Xserve, där man ser hur fläktar, diskar, nätverk, nätaggregat och allt möjligt mår. Det är ruskigt behändigt att få en tydlig överblick på det här viset.
Mer i Webblog
Halo 3 GameConnectReboot Ung stder den ldre Raid installerad Crysis Copycat Crysis beta DirectX 10
Nyckelord: atlas, mac eller xserve
Skapa rutor med CSS Erstta tabeller med CSS Atlas versionerat Raid installerad EyeTV CSS eller tabeller En webbutvecklares mardrm