Spela på Media-PC?
2007-08-19 -
0
wii
När man har barn i femårsåldern, vilket jag har, så finns det ju en hel del utbildande spel och program som dom kan använda för att bli bättre på att läsa och räkna, klockan och allt sådant där. Problemet är bara att alla sådana spel/program finns till PC, inget till de vanliga konsollerna. Jag tycker det är konstigt att Nintendo, som ju har en mer "yngre" profil, inte har sådana spel till Wii till exempel.
Men det gör väl egentligen inget att det är till PC, problemet är ju egentligen att vår PC står inne i kontoret och jag vill inte att sonen ska sitta där inne och spela för sig själv. Det vore ju bra mycket bättre om han kunde sitta i vardagsrummet. Men där har vi ingen PC. Så frågan kanske är om det är möjligt att ha en Media-PC i vardagsrummet, som kör Windows Vista Media Center någonting någonting och sen använda den för att enkelt och smidigt spela sådana spel på? Är det någon som vet hur man skulle lösa det? De flesta HTPC som man kan köpa färdiga kommer ju med ett special-tangentbord med inbyggd mus så det skulle kanske fungera för dom här spelen.
Men hur fungerar installationen av spelet och sådant? Är det bara att sätta in det och så kör den igång installationen? Jag har ingen direkt erfarenhet av detta, så jag gissar bara. Jag antar att man får lov att stänga ned själva Media Center-programmet medan man installerar, men eftersom man styr allt med mus-tangentbords-kombinationen så borde det ju flyta på bra.
Finns det färdiga HTPC med HDMI ut? Vet att det finns en söt liten HTPC som heter Kapsel (svensktillverkad) men jag vet inte vad den kostar, och den stöder ju bara DVI/VGA ut.
Någon som har lite erfarenhet av Media Center som kan kommentera om hur detta skulle fungera?
Mer i Webblog
Frilgg bilder i Photoshop Flatout igen Cykel Spela p MediaPC Flatout Ultimate Carnage FPS p konsoll Brllopsdag