Nytt spamsystem från Microsoft
2007-07-18 - microsoft
151
microsoftwindowsxplogogreyscale2
Nytt spamsystem från Microsoft
Det här är egentligen från 2006, men hittades nyss av ArsTechnica. Det är ett patent som Microsoft sökt där dom har en idé om ett nytt reklamsystem. Tanken är att ett program, eller operativsystemet, håller reda på innehållet i dina filer, din email, musik du lyssnar på, podcaster du laddar ned och allt som är personligt som finns på din dator. Till och med datorstatus som hur mycket ledigt minne du har eller om bläcket börjar ta slut i din skrivare.
Jag kan tycka att sådant här är riktigt bra. Jag menar, det finns ju reklam som faktiskt är relevant för en under vissa perioder. Om man precis köpt bil så kan ju reklam om bilförsäkring vara väldigt relevant och om man just beställt en resa så kan ju erbjudanden om film till kameran och liknande vara på sin plats.
Men i slutändan så är det ju ett klart brott mot integriteten. Vad händer när det här systemet hittar filer med tvivelaktigt innehåll, eller kommer det att märka när man pratar om vissa saker i MSN och skicka den informationen vidare.
Jag skulle gärna se ett system för att möjliggöra relevant reklam snarare än bara reklam, men jag tror inte detta är rätt.
Mer i Webblog
Paris Foto p bilen Vngsta HDR Nytt spamsystem frn Microsoft Stardust HD Red Ring of Death HDR foton