iPhone-feber
2007-06-27 - iphone
218
iphonew
Jag har genomgående varit väldigt skeptisk mot iPhone. Delvis för att den ju inte ens stöder 3G och den i sammanhanget rätt så lågupplösta kameran. Samtidigt så var jag sugen på en äkta Apple-PDA. När iPhone lanserades så ansåg jag att den såg fräsch ut, gillade gränssnittet men såg inte mig själv köpa en direkt.
Men efter att Apple lade ut "A Guided Tour" och "Activation and Sync" där dom i detalj går in på funktioner i iPhone fungerar så börjar jag nog luta åt att känna lite begär efter iPhone. Men det är ändå en hög saker som jag saknar i en iPhone. En del allvarliga och en del "vore tufft".
  1. GPS - inte alls nödvändigt, men med Google maps så skulle det vara perfekt.
  2. MMS - iPhone stöder bara SMS. Man kan inte ta ett kort med den inbyggda kameran och skicka till en polare. Man kan maila den dock.
  3. Ingen voice dialling. Man kan inte säga namnet på en person så ringer telefonen upp det numret. Detta är rätt så oviktigt.
  4. Ingen 3G. I alla fall inte än. Så om jag ska ha en så måste jag skaffa ett nytt abonnemang. Damn.
Apple är jätteduktiga på att göra sådant som ser fränt ut, men jag kan tycka att det är rätt typiskt att något som MMS inte stöds, något som finns i varenda telefon numera. Detta kommer inte påverka iPhones framgång, jag är övertygad om att den kommer sälja som smör.
Men det som gör att jag mer och mer lutar åt iPhone är att den har ju en iPod och en telefon i en. Det är bara inte en mobiltelefon som kan spela musik, det är ju en iPod! Den synkar med iTunes, den kan spela alla mina låtar. Kan inte bli så mycket bättre än så.
Vi får se om den har stöd för 3G när den kommer hit till Europa, men tills dess så får vi se på amerikanerna och dregla lite i smyg.
Mer i Webblog
Stereobnk Canon Ixus 70 Pronto iPhonefeber Sockermonstret iPhones grnssnitt 3dskuggor med Photoshop
Nyckelord: iphone
Halleluja Detta suger Apple Vilken iPod iPhonefeber Apple vs Europa