Sockermonstret
2007-06-25 -
211
Sugar_Cubes
Jag äter ju inte godis längre. I alla fall inte på ett helt år. Det har funkat väldigt bra. Har inte ätit en enda bit godis sedan över ett halvår tillbaka alltså.
Däremot så dricker jag Cola och äter nötter. Dricker cola gör jag när vi har filmkväll hemma och nötter är samtidigt. Oftast är det en eller högst två gånger på en vecka. Glass har jag heller inte avsagt mig från, men så himla mycket glass har det nog inte blivit å andra sidan. Jag är rätt så nöjd med hur jag har hållit mig borta från godis och dylikt.
Men så var jag hos tandläkaren idag på min årliga kontroll. Jag hade inga hål (har haft väldigt få hål i mina tänder) men det är ju alltid en del varningar dom utfärdar angående tänder som har början till hål som dom ser på röntgen. Hon frågade ut mig om mina matvanor och jag svarade stolt att jag minsann inte äter godis, dricker läsk väldigt sällan och är allmänt duktig vad gäller sådana där saker.
Men sen kommer det fram att jag dricker en hel del kaffe. Skamset erkänner jag att jag har socker i kaffet. "Ojojoj" skrockar hon och min stolhet över snasket flyger sin kos och ersätts av den fördömande rösten som förkunnar att det där med socker i kaffet det är himla dåligt. Men - ska man helt sluta med socker eller? Ska man inte ens få ha socker i något man stoppar i munnen? Man är inte perfekt förrän man framgångsrikt avlivat sockermonstret medelst svält.
Nej för tusan, här ska man leva på vatten och knäckebröd. Har man filmkväll så kanske man kan få suga på förpackningen till en Snickers på sin höjd, men man ska inte tro att bara för att man skurit ned på godis och gott så är man så himla speciell. Haha, blir man skrattad i ansiktet medan hon galant drar fram en hög skelett ur garderoben.
Nåja, jag ska minsann visa henne! Vi får se vem som skrockar sist! Jag har nog börjat försöka dricka kaffe utan socker. Ha! Sug på den du! Så får vi se om du är så himla nöjd nästa år igen!
Men hon har väl något ess i ärmen då med... Jo bra att du inte har socket i kaffet, men kör du 100% fullkorn på frukostmackorna då? Du vet om att om man inte enbart äter bark och grus så förorenas kroppen något otroligt, samt att ens tänder ruttnar på enbart några veckor? Du visste inte det? Jaja *skrock* *skrock*
Men jag köpte även tandtråd! Sen ska jag be att råda mig angående munvatten och andra skaer som kan fräta bort alla orenheter som uppenbarligen söker sig in i min mun vart jag än går.
Mer i Webblog
Canon Ixus 70 Pronto iPhonefeber Sockermonstret iPhones grnssnitt 3dskuggor med Photoshop Snygg reflektion i Photoshop