iPhones gränssnitt
2007-06-24 - iphone
226
iPhone verkar ju he ett riktigt fränt gränssnitt, och vi vet ju alla att Apple är rätt duktiga på att få till det med just gränssnitt. Apple släppte nyss en 25 minuter lång introduktionsguide för iPhone där dom visade lite om hur saker och ting fungerar i iPhone.
I ett avsnitt visar dom hur man lägger till och tar bort personer från sin favoritlista. Men jag tycker att ikonerna dom använder är lite underliga.
delete
122
Vad tycker ni ovanstående ikoner visar? Den vänstra är lite lik enkelriktat-skylten här i Sverige. Men vad betyder den högra? Faktum är att dessa ikoner används när man ska ta bort något från en lista. Man trycker på "Edit"-knappen, sen på den vänstra symbolen och sen på "Remove" som då syns till höger i den listan.
add2
Apple har använt en liknande ikon som den till vänster i till exempel adressboken i OSX, en röd ring med ett minus-tecken i. Det är inte helt ologiskt när man tänker efter.
Picture_15
Men det underliga inträffar när man tryckt på den, och "Remove"-knappen visas. Då vänds hela minus-knappen och blir till en I-knapp istället. Vad betyder det? Min första association gick till ett skruvhuvud. Om man har en rund ring med ett streck igenom som går att vrida på är det ju väldigt likt en skruv. Men vad betyder då den högra symbolen? Ångra? Information? Händer det något alls om man trycker på den?
Det måste vara oerhört svårt att inte bara ta fram ett helt nytt gränssnitt för en mobiltelefon, men också att göra det enkelt att använda med enbart ens fingrar.
Mer i Webblog
Pronto iPhonefeber Sockermonstret iPhones grnssnitt 3dskuggor med Photoshop Snygg reflektion i Photoshop Fixa snyggare skuggor i Photoshop
Nyckelord: iphone
Halleluja Detta suger Apple Vilken iPod iPhones grnssnitt Apple vs Europa