Min far, härmapan
2007-06-09 - prylar
202
Det har nog inte undgått någon att jag är prylgalen till tusen. Jag är inte sen att skaffa mig något som jag tycker är fränt och tufft. Det kan man ju ha åsikter om förstås, men jag tänkte snacka lite om min far, Hans, nu. Han har nästan alltid skaffat exakt samma prylar som jag har gjort. Jag tänkte, för skojs skull, gå igenom här vilka det är. Jag ska försöka göra det någorlunda kronologiskt.
palm

Palm Pilot

När jag jobbade på ICA Förlaget så var det här med Palm alldeles nytt. Palm V var den senaste modellen och jag hade en sådan i mit arbete. Hans väntade faktiskt en bra stund innan han också skaffade en. Det var inte förrän Tungsten-modellerna kom ut som han också köpte en. Eftersom det var en så pass lång tid mellan så är detta givetvis ett gränsfall.
2921

Sony Cybershot DSC-P1

Min första digitala kamera, som jag köpte för de pengar jag fick för innestående semester på ICA Förlaget. Den kostade 10.000 kronor och tog bilder i 3.2 megapixel.
nokia

Nokia 7650

Förutom min nuvarande Nokia N95 så var detta min favorittelefon. Jag och Hans lunchade ihop och jag berättade att jag skulle köpa en 7650. Vi gick och kollade på den och då köpte han den! Innan mig! Nåja, det gills i alla fall.
revio

Konica Revio KD-410Z

Jag köpte en semi-systemkamera (Minolta Dimage A1) och fick en Konica på köpet som var ruskigt bra. Hans gillade den med och köpte en exakt likadan. Min har givit upp nu, tyvärr.
SBCRU760

Philips SBC RU 760 Universalfjärrkontroll

Detta är en mycket bra fjärrkontroll, och himla snygg också. Fullt programmeringsbar och klarar upp till sex enheter. Hans kunde ju inte annat än att köpa en likadan!
tomtom

GPS

Jag köpte TomTom's GPS-tillägg till min Palm T3, för att smidigt få in en GPS i bilen. Det har varit hur trevligt som helst. Det tog inte lång tid innan Hans köpte en TomTom 710. Fristående alltså, för han hade ju ingen Palm.
image1164980828

Datorväska

Jag köpte en Crumpler laptopväska, som jag faktiskt är rätt nöjd med. Den saknar ett handtag så man kan bära den i en hand. Hans såg den och köpte en likadan, förstås.
nyhet_062

Resväska

Jag köpte en sån där liten behändig kabinväska, med utfällbart handtag och så. Rätt så smart. Sen skulle vi flyga till en kund i Norge och Hans såg den. Ja, det var ju bara att pipa iväg ned på stan och köpa en likadan innan flyget gick iväg.
hdvideo

HD-Videokamera

Jag köpte en Sony HDR-HC3 som är en digital videokamera för HD-film. Spelar in i 1080i på vanliga mini-dv band. Det tog ungefär en dag innan Hans hade en med.
lcdtvsony

LCD-TV

Faktum är att Hans skaffade en platt-TV innan mig (dock plasma), men det var skoj att när jag väl hade köpt min Sony KDL-46X2000 så tog det inte så lång tid innan Hans beställde en precis likadan. Han fick dock ett mycket bättre pris än mig.
083b0654bd707b464eb6c38bc7c9d3ba2

Bluetooth headset

Köpte nyss ett par av Plantronics Pulsar 590A som är ett par helt underbara bluetoothhörlurar. Jag kan lyssna på musik samtidigt som jag kan svara i telefon i dem. En timma senare hade Hasse beställt likadana.
g5

Datorer

När det gäller datorer så är det nog inte så mycket att jämföra, eftersom det är något vi båda använder i vårt arbete och en naturlig uppdateringscykel är oundviklig. Inte så mycket Följa John där. Samma med alla prylar från Apple.
Detta är ju bara skoj kuriosa - det är ju självklart att man får influenser av andra som är teknikintresserade i ens närhet.
Mer i Webblog
Kket r klart Musiktips Hembion nrmar sig Min far hrmapan Kablage sabotage Headset Versionering
Nyckelord: prylar
Canon Ixus 70 Philips Pronto Fjrrkontrollsdjungeln Min far hrmapan Logitech Harmony Logitech MX Revolution Nokia N95