Kablage sabotage
2007-06-06 - hembio
230
Connections
Kablage sabotage
Det är inte lätt att ligga på topp, minsann. Jag har ju full HD-upplösning på det mesta i min "hembio". PS3, Xbox 360, Bluray, HD-DVD och 1080p-TV och 1080p-projektor. Detta är ju otroligt trevligt när man spelar spel eller ser på film.
Sen så vill jag ju att allt som går ut från mina källor ska kunnas ses på både TV'n och projektorn. Till det måste jag ha en HDMI splitter eller en HDMI switch. Problemet är att jag har 15-meters kablar som går till båda. Kablarna fixar 1080p utmärkt på den längden. Det är dock lite problem när man lägger in en extra pryl därimellan. Ska man ha en splitter så måste den ha inbyggd signalförstärkning för att signalen ska fungera på så långt avstånd. Jag har testat en splitter men den fixade det inte. Gefen har en också, som jag ska försöka få tag på så jag kan skicka tillbaka den om den inte fungerar.
Hade detta varit S-Video eller liknande så hade det ju inte varit något problem att skicka signalerna över hela huset och in till grannen om jag ville det, men bara för att man ska ha högsta tänkbara upplösning så blir det helt enkelt svårt att få tag på utrustning.
Så, om man tittar på kabelschemat på bilden så har jag alltså redan en fungerande DVI-splitter för Mac minin. Det krävdes ju för att Mac minin tappade ju kontakten med förstärkaren när den inte var vald som input, så när man skulle välja tillbaka den så blev det bara tomt. Så den har alltså egen kabeldragning och egen input på TV'n och projektorn. Detta funkar skitbra. Den splittern har inga problem med att skicka DVI-signalen 15 meter över en HDMI-kabel.
Men, HDMI-splittern på bilden har jag inte fått tag på ännu, tyvärr. Och det känns ju dumt att lösa det med hdmi->dvi(splitter)dvi->hdmi vilket ju borde fungera. Det kanske får bli en nödlösning. Men då är det en himla massa sladdar som köpts in i onödan.
Mer i Webblog
Musiktips Hembion nrmar sig Min far hrmapan Kablage sabotage Headset Versionering Induktion
Nyckelord: hembio
Philips Pronto Fjrrkontrollsdjungeln Det ska fungera Kablage sabotage Logitech Harmony Missnjd med prylarna Monsterkablar