Hushbox
2004-08-04 - macintosh, hushbox, bygga, möbler
2251
Hushboxen är byggd i MDF och isoleringsmaterial från Jam och Bauhaus.
37793
Ritningen är gjord i SketchUp, och förutom att i ritningen så hade jag glasdörrar så är den färdiga lådan identisk med ritningen.
Locket är löstagbart och sitter inte fast, utan det lyfter man bara bort när man måste komma åt sladdar bakom datorerna
Datorerna står på en skiva som går att rulla fram och tillbaka så man kan skjuta fram datorerna för att komma åt sladdar
37794
Alla sidor och skarvar är tätade med tätningsmassa och lådan är målade i en "metallic"-färg som inte syns så bra på bild.
37795
Dörrarna sitter på ett dubbelgångjärn, som gör att dörren kan öppnas så den står rakt ut men ändå är tät när den är stängd. Gångjärnen är köpta på Bauhaus. Två stycken sex-kilosmagneter håller dörrarna täta när dom är stängda.
37796
Här är skenan som bottenplattan går i. Ska hålla för sjuttio kilo, också köpt på Bauhaus. 50 cm djup och cirka 40 cm skjutlängd.
37797
Dags att såga upp ett hål för fläkten så vi kan mata ut luften ur datorn
37798
Fläkten är en tolvcentimeters metallfläkt som sitter i en gummibussning. Den brummar lite av vibrationerna, men inget fläktljud hörs. Metall är ju "stummare" än plast, om än lite dyrare.
37799
Allt är på plats! SÅ här i efterhand så var det dumt att göra sladdhålet ovanför fläkten, men det fungerar i alla fall.
37800
Det var ett pill att få isoleringen att täcka alla skrymslen, men när lådan är stängd så är den isolerad till max. Det gröna materialet kommer från Bauhaus och är lite tjockare, medan det gråa kommer från Jam och är tunnare. Sidor och tak fick det gröna och botten och dörrarna fick det gråa.
37801
Så här ser det ut när den står i kontoret! Allting döljs och det låter verkligen minimalt. Fläkthålet är ju rätt så stort, så lite ljud rymmer ut den vägen, men det är en riktigt stor skillnad.
37802
Om man ska sätta in en CD eller DVD så ser det ut så här, annars så finns det ingen anledning att öppna lådan.
Mer i Webblog
Vad gr folk p sandmannet Slja tavlor 850 kronor Hushbox TVsite Kryssning Parken Zoo
Nyckelord: macintosh, hushbox, bygga eller möbler
Mac Mini Min nya Mac Ny dator bestlld Hushbox Hushbox PowerBook bestlld Mac vs PC