Skapa ett Netflixprogram
2012-11-20 - netflix, apps
0
Nu är Netflix lanserat i norden och jag skaffade konto direkt. Funkar helt underbart på AppleTV, PS3, Xbox, iPhone, iPad och allt möjligt.
Enda svaga punkten är väl att köra det i webbläsaren på datorn. Jag sitter ofta och har till exempel Top Gear eller Mythbusters på på jobbet i stället för musik. Och tidigare så körde jag det via Plex men nu kör jag det via Netflix. Men att köra det i webbläsaren som jag använder till annat är lite omständligt, så här är ett litet tips för att skapa en egen applikation för Netflix:
Ladda ned Fluid och kör igång det (Om du kör Mountain Lion måste du alt-högerklicka på filen och välja Open och sedan trycka på open igen när du ser en varning om att utvecklaren inte är verifierad).
ScreenShot2012-11-20at095019
netflix
Då ser du detta, där fyller du i "movies.netflix.com" som adress, kallar den Netflix, sparar den i din program-mapp och pang, klart! Om du vill kan du använda bilden till höger som ikon för programmet, annars använder den favico-filen och det ser apa ut.
ScreenShot2012-11-20at095125
Detta är resultatet. En specialbyggd webbläsare som bara visar Netflixsidan! Smidigt som tusan att ha på sin sekundära skärm på jobbet eller så.
facebook
Och som ni säkerligen redan listat ut så går det att skapa special-appar för flera hemsidor. Varför inte en webbläsare enbart avsedd för Facebook? Och en som visar mobil-gränssnittet! Gör om processen och efter du skapat Facebook-appen så går du in i menyn och väljer iPhone som User-Agent. Smidigt!
ScreenShot2012-11-20at095857
youtube
Eller varför inte en Youtube-app som använder iPad som user-agent så du alltid får HTML5-video och ett smidigare och snyggare gränssnitt?
Mer i Tutorials
Skapa sn i Photoshop Modellera URLar PHP Formatera telefonnummer Skapa ett Netflixprogram Expandera korta URLar Parsea hashtaggar Repeterande schema i iCal med AppleScript