Pimp my Sensor Bar
2007-07-16 - nintendo, prylar, spel, tutorial
166
Jag har ju en Nintendo Wii som jag spelar på ibland. Men i och med ombyggnationen av vardagsrummet så är ju Wii'n inte i anslutning till TV'n längre och därför så är ju sladden till dess sensor bar inte tillräckligt lång.
För er som inte vet så är sensor bar:en en liten avlång pryl man sätter under eller över TV'n och som gör att du kan peka på skärmen med Wii's handkontroll som en laserpekare. Den är helt nödvändig för att ens kunna starta ett spel. Den har en väldigt lång sladd, men inte tillräckligt lång för mig, samt att jag ändå ville ha två eftersom jag vill kunna spela Wii-spel på bioduken också, som är riktad åt ett annat håll i rummet.
När jag surfade runt lite så lärde jag mig dock att sensor bar:en inte gör något annat än skickar ut infrarött ljus på två punkter som handkontrollen kan "se" och därmed avgöras vart man pekar. Så den behöver med andra ord inte ens vara ihopkopplad med Nintendon, den ger den bara ström. Så då beställde jag en extra sensor bar och slaktade den. Så här gjorde jag.
DSC0505
Jag hade sedan innan en omställbar AC-adapter som gick från 3V till 12V. Sensor bar:en kräver 11V för att fungera men jag fick det att fungera med 12V.
DSC0506
Först klipper jag av sladden
DSC0511
Den är väldigt väldigt tunn
DSC0512
Använde en skalpell för att skala den för att jag hade inte en tillräckligt liten avbitartång.
DSC0514
Två supertunna trådar i sladden tillsammans med en isolering
DSC0515
Eftersom AC-adaptern har utbytbara kontakter så har den en kabelsko som ser ut så här. Sen sätter man på den kontakten som är relevant för det man vill göra.
DSC0518
Men jag trär in trådarna i plus/minus ledingen
DSC0519
Och sen trär jag på valfri kontakt på det. Voila! Sladdarna sitter fast bra och sensor bar:en fungerar fint. Nu pluggar jag bara in adaptern i väggen bakom min TV och fäster den under TV'n och sen kan jag peka både mot TV'n och mot bioduken med min Wiimote.
Mer i Tutorials
Skapa rutor med CSS Erstta tabeller med CSS Frilgg bilder i Photoshop Pimp my Sensor Bar 3dskuggor med Photoshop Snygg reflektion i Photoshop Fixa snyggare skuggor i Photoshop
Mer i Webblog
Stardust HD Red Ring of Death HDR foton Pimp my Sensor Bar Utrymmesbrist Stereobnk Canon Ixus 70
Nyckelord: nintendo, prylar, spel eller tutorial
Flatout Ultimate Carnage FPS p konsoll GameConnect Pimp my Sensor Bar Philips Pronto Fjrrkontrollsdjungeln Hembion nrmar sig