Skapa reflektioner av texter i Photoshop
2006-07-18 -
351
Detta är väldigt enkelt, men en person frågade mig hur man gjorde så jag tänkte att jag skriver in det här så det sparas.
Picture_0
Vi börjar med ett dokument som vi skriver "sandman.net" på ett eget lager
Picture_64
Sen kopierar vi det lagret så vi har två lager
Picture_65
Det speglar vi med Edit->Transform->Flip vertically och lägger under den första texten
Picture_66
Sen, med det lagret valt går vi in i Quick Mask läget. Det är en liten knapp i toolboxen som ser ut som till höger.
Picture_67
Quick Mask läget kan man rita vad man vill i, och när man går ut ur det så är allt man ritat överfört till en mask (markering), så med gradient-verktyget så ritar vi en gradient nerifrån och upp. i Mask-läget blir allt man ritar rött.
Picture_69
När du går ut ur Mask-läget så blir masken en markering. Den visas som bara en linje, men markeringen är egentligen en gradient-övergång.
Picture_70
Nu väljer du Layer->Layer Mask->Reveal Selection. Det lägger till en maskering på lagret, som är tonad från helt transparant till helt solid.
Picture_68
Om graderingen hamnade lite fel, kan du flytta bara masken, men se till att först klicka bort kedje-ikonen i lagerpaletten som länkar masken med innehåller (texten i det här fallet). Med den bortklickad så kan du flytta graderingen tills du tycker det ser snyggt ut.
Picture_73
Sen sänker du opacity på lagret. Detta är 40%
Picture_71
Sen kan det vara en bra idé att med Edit->Free Transform göra reflektionen aningens lägre än originaltexten, samt justera den aningens under så det blir ett litet glapp.
Picture_72
Sådär! Klara! Och det fina med detta är att detta är nu två lager med redigerbar text, så att byta typsnitt, färger eller text är enkelt.
Mer i Tutorials
3dskuggor med Photoshop Snygg reflektion i Photoshop Fixa snyggare skuggor i Photoshop Skapa reflektioner av texter i Photoshop Fejka din semester fr dina vnner via MMS Anvnd ImageMagick fr dynamiska bild Grnssnitt fr mp3spelare