Fejka din semester för dina vänner via MMS
2006-04-30 - mobilt
379
Min bästa kompis, , är på Kreta på semester. Och precis som han lovat så har han skickat MMS med bilder med honom på stranden där han har det mysigt och trevligt. Usch vad avsundsjuk man kan bli! Vad ska man göra då? Skicka en bild tillbaka där man visar sig själv i blåsiga halvljumma sverige? Nej nej, här ska fejkas ett intressant liv!
20060430003
Allt du behöver är en kameramobil med bluetooth och en dator med bluetooth och PhotoShop. Det första steget är att ta en bild på dig själv med din kameramobil. Gör det med den istället för med en digitalkamera för att få till den där lite halvtaskiga kvaliteten som kameramobiler ännu har. Se till att ta bilden utomhus när det åtminstone är lite naturligt ljus som faller i ditt ansikte - ta inte i motljus. Ju mer himmel du får runt speciellt ditt hår desto bättre - om du nu inte är snaggad.
Med hjälp av bluetooth så för du över bilden till din dator. Hur det går till får du klura ut med hjälp av din mobilmanual och så. Eller så för du över den efter bästa förmåga. Den måste i alla fall över till datorn.
Picture_44
Picture_46
Väl inne i datorn så öppnar du bilden i PhotoShop. Nu måste vi bli av med den tråkiga Sverige-bakgrunden och bara behålla bilden av oss själva. Steg ett är att med hjälp av lasso-verktyget enkelt markera de linjer som är enkla- Strunta i håret just nu, utan koncentrera dig på det som är enkelt, kläder och så. Målet är att ersätta det med en enfärgad bakgrund, så när du har markerat dem, fyll det bara med en färg som påminner om himmelfärgen.
Picture_45
Sen ska vi använda en trevlig funktion i PhotoShop (CS1 och CS2) som heter Extract i Filter-menyn. Välj den och så får ni upp bilden i ett nytt gränssnitt. Där ska man med en grön "märkpenna" markera vilka delar av bilden som är konturer. Sen fyller man den formen med färgverktyget som bildar en blå fyllning. Ser konstigt ut, men när ni gjort det rätt och trycker på knappen så blir all yta som inte är den som är inne i markeringen transparent, och den gör också ett halvhyffsat jobb med håret. Det här steget är ju bara intressant om man har en massa hår som är svårt att frilägga. är du snaggad eller har satt på dig en sjysst solhatt så kan du ju använda lassoverktyget för allt.
Picture_41
Se där - helt tranparent och vi har nu skurit ut oss själva ur bakgrunden. Nu måste vi ha en ny bakgrund! Google Images är ju ett bra ställe att börja på och att söka efter stora bilder som matchar "hawaii beach" fick fram en del trevliga förslag.
Picture_43
Jag fastnade för den här och klistrade in dem som ett eget lager under bilden av mig.
Picture_42
Picture_47
Men som ni ser så matchar ju inte exponeringen av de båda fotona så där jättebra, om ni inte har tur. Använd er av "Image->Adjustments->Levels..." för att sprida färgomfånget lite så det blir lite överexponerat i de ljusa områdena och underexponerat i de mörka. Detta är olika för varje bild så pröva dig fram tills du får ett bra resultat. Sen kan du med "Image->Adjustments->Hue/Saturation..." dra ner färgmättnaden (saturation) så att färgerna inte är så starka.
Picture_48
Se där! Nu har vi en bild som kanske inte är av reklamkvalitet (inte minst med tanke på att vi fotat med en kameramobil) men åtminstone ser trovärdig nog ut för vårt syfte. Spara för webb i PhotoShop och som JPG. Använd bluetooth eller vad du nu gjorde för att få över bilden till datorn för att få den tillbaka till telefonen.
DSC5652
Och här är den i telefonen, färdig att skickas. Hoppas han går på det!
Mer i Tutorials
Snygg reflektion i Photoshop
Fixa snyggare skuggor i Photoshop
Skapa reflektioner av texter i Photoshop
Fejka din semester fr dina vnner via MMS
Anvnd ImageMagick fr dynamiska bild
Grnssnitt fr mp3spelare
Dynamiska argument till PHP funktioner
3D-printer
Fältsjukhus 616
Ny kaffemaskin
Porträtt av u/elizabeeeef
Jämförelse 135 mm
Porträtt av kompis mamma
Använda utrymmet under trappen
Spelbord
Pimpning av köks-ön
Jag saknar min Dodge!
Acrylic drip
Renoverad ateljé
Nytt hemmakontor
Ny tatuering
Fågel Fenix

Vilken locksång väcker din uppmärksamhet?
Grace
I’m a lumberjack and I’m ok
Dodgen upplagd för försäljning
Gamingstol som kontorsstol
Sun and Stars
Barking up the wrong tree
Light at the end of the tunnel
Serveringsbricka
Regntunnor och grus
Pergola
Uppdatering av ikoner
Renoverat sidobord
Malin och Alex bröllop
Pizza på grillen
Myst linking book and Gehn's Inkwell
Utebord
Bord i biorummet
Mattsvart Dodge
Tuttar
Susann's gravidmage
Simson och Isi
Det blev en Volvo XC90
Ny bil?
Vardagsrumsbord
Altantak
Steven och Susann's bröllop
Trapprenovering
Semesterplanering

En sak jag saknat väldigt länge är en app på till exempel iPad där man kan lägga upp sina sommarplaner. Vi skriver ju givetvis upp i kalendern när vi tar semester, när det är skollov och liknande, men det trängs ju med en massa annat onödig information när man vill sätta sig ned och planera semester, ledighet, aktiviteter. Man vill gärna ha en sjysst översikt över bara det som ...
Paulig och Release Finans

Detta är helt galet. 2015 så skaffade vi en rätt så high end-espressomaskin till kontoret. En Thermoplan One. Företaget som levererade den heter Paulig och med dem skrev vi ett hyresavtal på maskinen.
Mother of Dragons
Maleficent
Bakbord
Extrabord till jul
Renoverat vardagsrumsbord
Nattduksbord
#inlineditbutton