Min hembio
2007-08-27 - hembio, htpc, macintosh, nintendo
0
Ok, nu tänkte jag gå igenom hur min hembio är uppbyggd och information om den. Detta är en rätt lång artikel, så om du inte orkar läsa så mycket på en gång, klicka här.
pioneeramp2

Förstärkaren

Så, över till hembion! Förstärkaren är en som växlar fyra stycken HDMI-portar till en ut i full 1080p-upplösning. Den växlar även internt alla analoga signaler (tex Xbox 360 via komponent) till 720p ut via HDMI. Riktigt behändigt. Jag använder sen en Gefen HDMI-splitter för att dela upp utsignalen till min TV och projektor. Det fungerar mycket bra. Jag är riktigt nöjd med förstärkaren även om gränssnittet på den är 80-tal så det står härliga till. Jag använder utslutande Supra-kablar för anslutning av video till projektor och TV. Det var nödvändigt, för det går en 15-meters kabel till varje på grund av hur vårt vardagsrum ser ut.
IMG0209
pioneerspeakers

Högtalarna

Ett perfekt komplement till förstärkaren ovan är som låter ruskigt bra och, om man vill, ruskigt mycket. Nu lyssnar jag sällan på film/musik högt då vi har småbarn hemma, men när jag har filmmaraton eller liknande så är det riktigt drag i dessa. Vårt vardagsrum är lite högtalarfientligt dock, eftersom det angränsar till köket, men jag tycker ändå jag fått till det dugligt. Dom står tyvärr inte helt centrerade mot duken, men väl centrerade mot sittpositionen, vilket är viktigare. Alla högtalare är ihopkopplade med THX-certifierade Monster-kablar.
DSC1253
screen

Duken

Duken är en som har 0.8 i gain på 145 tum och är motordriven med fjärrkontroll. Väldigt smidigt att trycka på fjärrkontrollen när allt ska göras i ordning.
IMG0210
projektor2

Projektorn

Åh, den är ett helt kapitel i sig själv. Det är en med full 1080p-upplösning och hela 11000:1 i kontrastomfång, vilket betyder att det är inga problem att se på film mitt på dagen eller att spela spel utan att släcka ned i hela rummet. Helt fantastisk projektor och väl värd varenda krona. Matas med HDMI via suprakabel. Den står på en hylla på väggen så att kablarna kommer via ett hål från rummet bakom, för att det ska se snyggt ut.
DSC0344
lcdtvsony

TV'n

Givetvis full HD här med, med . Återigen, detta är en fruktansvärt bra TV. Den har två HDMI-in och stöder full 1080p. Den har digital-tv-mottagare, men jag använder den inte (inte ännu i alla fall). Den klarar tyvärr inte 1920x1080 om man kopplar in via VGA men det gör jag inte längre, så det stör inte så mycket. Den smoothar den analoga TV-signalen lite för mycket, men det funkar.
dvd

DVD-spelare

Jag använder ju min MediaMac oftast när jag ska se på DVD, men ibland är det enklare för barnen att bara slänga in en film. Då är helt ok. Den ger en progressiv signal över komponent som sen skalas upp till 720p av förstärkaren. Blir riktigt bra bild.
Remote_Desktop_Picture
macmini

MediaMac

För att se på film så använder jag som sagt oftast en . Du kan läsa mer om det här. Den används även för musik och se på TV, samt streama media från min på kontoret. Jag har en DVI->HDMI kabel från Maccen som splittas till två HDMI, en till TV'n och en till projektorn. Jag hade den inkopplad direkt till förstärkaren innan men Maccen tappade kontakten med den när den var avstängd så när jag se skulle kolla på den så fick den ingen bild. Trist. Men utöver det så är jag riktigt nöjd med den här.
49555

Fjärrkontroll till Maccen

Till skillnad från Media PC så har inte Mac lika stort stöd för alternativa inutmetoder, så man sitteer fast med antingen Apples egna, inte fullt så funktionella, fjärrkontroll, eller så får man köpa in en annan lösning. Jag använder själv ATI Remote Wonder II och den fungerar mycket bra. Den är fullt programmerbar och kan till och med styra musen. Den går via radiosignal istället för RF så den har bra räckvidd. Jag styr hela Maccen med den fjärrkontrollen.
IMG0009
pronto

Fjärrkontroll till resten

Jag slog på stort och införskaffade mig en för att styra allt. Jag testade en hel del andra lösningar först, inklusive Logitech Harmony 1000, men Pronton är lätt den bästa. Den är verkligen helt otrolig. Philips flaggskepp av fjärrkontroller. Den har en upplösning på 640x480 och man har full frihet att redigera gränssnittet hur man vill. Den är verkligen helt fantastisk. Tyvärr så är det ett Windowsprogram man använder för att redigera den, men det fungerar nu när jag kan ha Windows installerat på min , så jag har med mig konfigurationen till jobbet och hemma.
appletv

Media Extender

Jag vet inte vad man ska kalla den, men är faktiskt en mycket trevlig liten produkt. Tänk på den som en iPod som man kopplar direkt till TV'n. Fördelen är ju att den inte streamar (även om den kan göra det med) media, utan det lagras på dess 160GB stora hårddisk
ps3

Spelkonsoller

Vad vore det för poäng med en 1080p-projektor, 1080p-TV och 1080p-receiver om man inte hade något som kunde producera 1080p? Bluray ser fantastiskt ut i och att spela spel på duken är en fröjd för alla sinnena. Blazing Angles och Motorstorm är helt otroliga på duken. Känslan och närvaron är total.
DSC1253
xbox360
Att spela Flatout Ultimate carnage sittandes i biofåtöljen med ratt och pedaler är ta mig tusan nirvana i en liten låda. Roligare än så här blir det inte helt enkelt.
wii
Eller vad sägs om Zelda: Twilight princess på ? Minst lika skoj. Men Nintendos next-gen-konsoll har inte musklerna för att utnyttja anläggningen till max, tyvärr. Men den är ändå minst lika skoj.
Mer i MediaCenter
Mediacenter fr teknikfientliga Min hembio EyeTV Hembion nrmar sig Checklista Logitech Harmony Stor Klocka fr MediaMac
Mer i Webblog
Mailpolitik Special Edition Crysis Min hembio Wdcomblogg Gefen to the rescue Frilgg bilder i Photoshop
Nyckelord: hembio, htpc, macintosh, nintendo, playstation, projektor, prylar, spel eller xbox360
Ny SpelPC Vilken iPod Bygga PC Min hembio Flatout igen Flatout Ultimate Carnage FPS p konsoll