Upplösningsoberoende
2006-11-14 -
579
cinemadisplay2
Ja, vad för annat ord kan man använda? Men nästa version av Mac OS X ska ha ett gränssnitt som likt Windows är upplösningsoberoende. Så oavsett vilken upplösning du har på din skärm så kan ditt gränssnitt vara stort eller litet, allt efter smak. Detta blir ju relevant först när vi får riktigt högupplösta skärmar uppåt en 200 DPI.
Detta har ju en rätt stor effekt på ikonerna, som i dagsläget har en originalstorlek på 128x128 pixlar. Windows Vista tog i och satte en originalstorlek på 256x256 pixlar medan nästa version av OSX - Leopard - kommer ha en originalstorlek på 512x512. Låte rnästan som en löjlig pixeltävling,men faktum är att originalstorleken måste upp om vi ska kunna visa högupplösta ikoner i "normal" storlek på en 200 DPI skärm.
archive3
Men detta har ju en hel del följder för oss som faktiskt sitter och pillar med ikoner. Man vill ju följa med i utvecklingen förstås så jag har som jag sade tidigare suttit och renderat ut nya versioner av en hel del ikoner. Ovan ser ni en ikon i den nya storleken till exempel. Det är knappt att man kan kalla det ikoner längre i den här storleken. Jag har ju turen att många av de ikoner jag gör gör jag i ett 3D-program, så att rendera ut en större version är enkelt. En del andra gör jag i Illustrator och samma gäller ju där förstås.
Men en del är gjorda i PhotoShop och dom blir bra mycket svårare att få ut i en större version, men jag kanske gör om den i ett pixeloberoende program.
Mer i Ikoner
Text i ikoner
2D till 3D samt konturer
Raytracing
Upplsningsoberoende
Ikoner r skojigt
S skapas sandmannets ikoner
Mer i Webblog
Modellbygge
Datorproblem
Trasig dator
Upplsningsoberoende
MacWorld r hr
Trtt och risig
Tio sidor
Fågel Fenix
Modellbygge igen!
Porträtt av u/Flattie-Ratty
Porträtt av u/DangDoood
Buy prints of my maps
3D-printer
Fältsjukhus 616
Ny kaffemaskin
Porträtt av u/elizabeeeef
Jämförelse 135 mm
Porträtt av kompis mamma
Använda utrymmet under trappen
Spelbord
Pimpning av köks-ön
Jag saknar min Dodge!
Acrylic drip
Renoverad ateljé
Nytt hemmakontor
Ny tatuering
Vidamount för iPod Touch
Fågel Fenix

Vilken locksång väcker din uppmärksamhet?
Grace
I’m a lumberjack and I’m ok
Dodgen upplagd för försäljning
Gamingstol som kontorsstol
Sun and Stars
Barking up the wrong tree
Light at the end of the tunnel
Serveringsbricka
Regntunnor och grus
Pergola
Uppdatering av ikoner
Renoverat sidobord
Malin och Alex bröllop
Pizza på grillen
Myst linking book and Gehn's Inkwell
Utebord
Bord i biorummet
Mattsvart Dodge
Tuttar
Susann's gravidmage
Simson och Isi
Det blev en Volvo XC90
Ny bil?
Vardagsrumsbord
Altantak
Steven och Susann's bröllop
Trapprenovering
Semesterplanering

En sak jag saknat väldigt länge är en app på till exempel iPad där man kan lägga upp sina sommarplaner. Vi skriver ju givetvis upp i kalendern när vi tar semester, när det är skollov och liknande, men det trängs ju med en massa annat onödig information när man vill sätta sig ned och planera semester, ledighet, aktiviteter. Man vill gärna ha en sjysst översikt över bara det som ...
Paulig och Release Finans

Detta är helt galet. 2015 så skaffade vi en rätt så high end-espressomaskin till kontoret. En Thermoplan One. Företaget som levererade den heter Paulig och med dem skrev vi ett hyresavtal på maskinen.
#inlineditbutton