Stereobänk
2007-07-11 - hantverk, hembio, prylar, bygga
256
Semestern pågår för fullt. Vi har bestämt oss för att åka till Eurodisney senare i år så vi har inte farit iväg på något större under ledigheten. Vi kom just hem från Göteborg där vi varit på Liseberg, så helt inaktiva är vi inte. Sonen hade lyckats ha sönder vår bil-DVD-spelare så det blev till att köpa en ny nu.
DSC0302
Men, det första jag gjorde på semestern var att bygga klart stereobänken! Äntligen! Under köksrenoveringen och flytten av TV'n till nya väggen så har det i stort sett sett ut som i bilden till höger. En riktig röra med sladdar högt och lågt.
Men jag hade ju en ny design klar på en ny stereobänk som jag skickade till min syster, som lägligt nog jobbar som snickare, som beställde material. Jag åkte sen över till hennes jobb två gånger då vi byggde ihop bänken. Det var hemskt skojigt och det gick riktigt bra.
IMG0134
Jag betsade den mörkbrun och upptäckte att det blir snyggare om man drar ut betsen med en tygduk (i mitt fall; ett gammal linne) istället för med pensel.
Så, nu är det i stot sett klart. Att dra om alla kablar tog en heldag men det är väldigt snyggt och prydligt överallt i stort sett.
DSC0014
Så här såg det ut innan
DSC0344
Så här sitter TV'n nu
IMG0210
Och projektorn. Inga sladdar! Allt är draget via ett hål i väggen. Snyggt och prydligt.
IMG0209
Och här är nya stereobänken! Snyggt va? Prydligt och allt får rum precis som det är tänkt. Ok, inte precis som det var tänkt eftersom förstärkaren var djupare än planerat (eller snarare, träskivan fanns inte i tillräckligt brett utförande). Tanken är att det ska till luckor på den också, men jag är inte helt säker på hur det ska lösas.
Mer i Hembio
Min Pronto Gefen to the rescue Stereobnk Fjrrkontrollsdjungeln Det ska fungera Hembion nrmar sig Logitech Harmony
Mer i Webblog
HDR foton Pimp my Sensor Bar Utrymmesbrist Stereobnk Canon Ixus 70 Pronto iPhonefeber
Nyckelord: hantverk, hembio, prylar, bygga eller möbler
Bygga PC Min hembio Flatout igen Stereobnk Universalfjrrkontroll Philips Pronto Min far hrmapan