Lord of the Rings: Maraton!
The-Lord-of-the-Rings-Trilogy-Limited-Extended-Edition
Yes! På lördag är det dags, då kör vi alla tre filmerna, extended edition, på Bluray efter varandra. Det är över 12 timmar med film! Det blir fullt hus, tre kompisar som kommer över (fler får inte rum i vardagsrummet) och ska göra mig sällskap! Tina och barnen förvisas från huset under dagen och natten, vi brukar vara klara framåt ettsnåret på natten i regel med toalettpauser, matpauser och sådant.
Detta blir tredje gången jag kör ett Lord of the Rings-maraton, men med Bluray och 1080p så kan det inte b li annat än bäst den här gången!
Jag har dock varit lite orolig av två anledningar. För det första så har inte min subwoofer fungerat sedan jag skaffade min nya förstärkare och för det andra så har det ofta hänt något medan vi ser på projektorn som gör att bilden blir helt svart och kommer tillbaka efter fem-sex sekunder.
Jag har lyckligtsvis löst båda! Det där med subwoofern var lit epinsamt, den var inkopplad på fel port, det finns två SW-ingångar på stärkaren och en är för multichannel in och den andra för preamp, så det var ett litet "D'oh! moment". Så den mullrar som den ska. Det andra problemet visade sig ha med TV'n att göra. Min förstärkare har två HDMI-portar ut och projektorn är på den ena och TV'n på den andra. Med jämna mellanrum verkar TV'n skicka ut en signal på HDMI som stör min förstärkare som verkar göra så att den startar om portarna (eller något åt det hållet) vilket i sin tur leder till att min Mac mini eller PS3:a tappar kontakten med stärkaren. Om det är en bugg i TV'n eller stärkaren vet jag inte, men ska jag se på film på duken så kopplar jag bara ur HDMI-sladden till TV'n. Bökig lösning, men bättre än inget. Jag får felmeddela Samsung eller Pioneer snart nog.
Så, med dessa små problem ur världen så är jag redo att se på LotR i tolv timmar på lördag! Bring it!
Mer i Webblog
ntligen hittat ett nytt headset Favoritpennor Wacom Inkling Lord of the Rings Maraton terbring Anvnd din systemkameralins p din iPhone Kolmrden
Nyckelord: sagan om ringen, lord of the rings, film eller maraton
Prometheus En av vrldens bsta actionscener Wrath of the Titans Lord of the Rings Maraton Sucker Punch Vrldens bsta fightscen Filmer p ingng