Batman och Jokern
2012-11-11 - Ipadart, Batman, joker
0
Batman_And_The_Joker_2012-11-13_143005-719
Har testat lite mer på allvar att måla/teckna på iPad:en på sistone. Detta är en liten bild på Batman och Jokern. Appen jag använder heter Procreate och den är faktiskt ruskigt bra. Tror nog det var de appen som gjorde att jag ens kunde överväga att testa det. Jag är ju van vid Wacom Cintiq, som är en 21" skärm med en penna som har 1024 nivåers tryckkänslighet och känner av hur mycket man tippar pennan när man ritar.
Men Procreate gör helt klart det bästa av de begränsningar som den rätt så oprecisa touch-inputen ändå sätter upp. Jag använder en vanligt iPad-penna som egentligen bara låtsas vara ett finger. Men det finns pennor till iPad som hanterar tryckkänslighet faktiskt. Dom kopplar upp sig med blåtand till iPad:en och sen måste programmet ha stöd för pennan. Procreate har stöd för Hex3 Jaja, Jot Touch och Pogo Connect. Hex3 Jaja använder faktiskt inte blåtand utan ett högfrekvent ljud som programmet lyssnar efter via iPadens mikrofon. Pogo Connect är den jag tycker verkar mest intressant. De två andra har transparenta diskar, så dom ska kännas mer som en riktig pennspets, men jag tror jag föredrar den lite tjockare känslan i de normala stylusarna. Jag skriver om detta igen om jag skulle beställa en sådan penna.
Men precis som med på en Wacom Cintiq så har jag hela tiden känslan av att det är lite fusk att "måla" på en iPad eller dator där man har tillgång till lager och ångrafunktion och så. Tusentals artister målar ju enbart på datorn så det är väl förmodligen ett tänkesätt jag måste komma över.
Mer i Dator
Daenerys Targaryen Naken flicka Hsthals Batman och Jokern Penfinger Dancing rose Stadsillustration