Fejka din semester för dina vänner via MMS
2006-04-30 - mobilt
379
Min bästa kompis, Stillman, är på Kreta på semester. Och precis som han lovat så har han skickat MMS med bilder med honom på stranden där han har det mysigt och trevligt. Usch vad avsundsjuk man kan bli! Vad ska man göra då? Skicka en bild tillbaka där man visar sig själv i blåsiga halvljumma sverige? Nej nej, här ska fejkas ett intressant liv!
20060430003
Allt du behöver är en kameramobil med bluetooth och en dator med bluetooth och PhotoShop. Det första steget är att ta en bild på dig själv med din kameramobil. Gör det med den istället för med en digitalkamera för att få till den där lite halvtaskiga kvaliteten som kameramobiler ännu har. Se till att ta bilden utomhus när det åtminstone är lite naturligt ljus som faller i ditt ansikte - ta inte i motljus. Ju mer himmel du får runt speciellt ditt hår desto bättre - om du nu inte är snaggad.
Med hjälp av bluetooth så för du över bilden till din dator. Hur det går till får du klura ut med hjälp av din mobilmanual och så. Eller så för du över den efter bästa förmåga. Den måste i alla fall över till datorn.
Picture_44
Picture_46
Väl inne i datorn så öppnar du bilden i PhotoShop. Nu måste vi bli av med den tråkiga Sverige-bakgrunden och bara behålla bilden av oss själva. Steg ett är att med hjälp av lasso-verktyget enkelt markera de linjer som är enkla- Strunta i håret just nu, utan koncentrera dig på det som är enkelt, kläder och så. Målet är att ersätta det med en enfärgad bakgrund, så när du har markerat dem, fyll det bara med en färg som påminner om himmelfärgen.
Picture_45
Sen ska vi använda en trevlig funktion i PhotoShop (CS1 och CS2) som heter Extract i Filter-menyn. Välj den och så får ni upp bilden i ett nytt gränssnitt. Där ska man med en grön "märkpenna" markera vilka delar av bilden som är konturer. Sen fyller man den formen med färgverktyget som bildar en blå fyllning. Ser konstigt ut, men när ni gjort det rätt och trycker på knappen så blir all yta som inte är den som är inne i markeringen transparent, och den gör också ett halvhyffsat jobb med håret. Det här steget är ju bara intressant om man har en massa hår som är svårt att frilägga. är du snaggad eller har satt på dig en sjysst solhatt så kan du ju använda lassoverktyget för allt.
Picture_41
Se där - helt tranparent och vi har nu skurit ut oss själva ur bakgrunden. Nu måste vi ha en ny bakgrund! Google Images är ju ett bra ställe att börja på och att söka efter stora bilder som matchar "hawaii beach" fick fram en del trevliga förslag.
Picture_43
Jag fastnade för den här och klistrade in dem som ett eget lager under bilden av mig.
Picture_42
Picture_47
Men som ni ser så matchar ju inte exponeringen av de båda fotona så där jättebra, om ni inte har tur. Använd er av "Image->Adjustments->Levels..." för att sprida färgomfånget lite så det blir lite överexponerat i de ljusa områdena och underexponerat i de mörka. Detta är olika för varje bild så pröva dig fram tills du får ett bra resultat. Sen kan du med "Image->Adjustments->Hue/Saturation..." dra ner färgmättnaden (saturation) så att färgerna inte är så starka.
Picture_48
Se där! Nu har vi en bild som kanske inte är av reklamkvalitet (inte minst med tanke på att vi fotat med en kameramobil) men åtminstone ser trovärdig nog ut för vårt syfte. Spara för webb i PhotoShop och som JPG. Använd bluetooth eller vad du nu gjorde för att få över bilden till datorn för att få den tillbaka till telefonen.
DSC5652
Och här är den i telefonen, färdig att skickas. Hoppas han går på det!
Lite imponerad hur mycket Apple Watch kan hålla reda på bär man simmar faktiskt
Får lite välbehövlig hjälp att fixa med elen i verkstaden
Improvisationsteater på Västmanlandsteatern. Lika delar pinsamt och skoj :)
Har ryggskott som börjar bli bättre. Nyser nu på morgonen och det hugger till i ryggen och gör ont som fan. Kollapsar på golvet, och när jag reser mig upp så har jag råkat få igång Siri som tror sig ha hört detta. Ok, det gör ont som fan, men jag är ok, Siri :)
Har en trappa hemma som måste renoveras, menrenoveringskit är dyra som tusan, tanken är att jag ska bygga eget renoveringskit, får se hur det går…
Bakbunden
Även en ordentlig geringsfräs för att kunna bygga hållbara trappnosar
Har införskaffat mig en planopress inför kommande bordsprojekt samt ett test för en trapprenovering.
Byggde en pokalhylla till dotterns alla danspokaler
Pricken över i:et :)
Bakbord
Nytt projekt på gång, bakbord till svärfar :)
“Gå och lägg dig” - ”Nej jag kollar på TV med Leia” :)
Extrabord till jul
Extrabord till julafton klart! Byggvideo kommer inom kort på min youtube :)
Weehoo, jag har en egen stämpel nu. Det ni!
Bordskiva oljad och vaxad, ben borstade och betsade. Kanske blir ett bord till slut?
Bordsskiva betsad. Ska slipas/borstas och sen oljas.
Renoverat vardagsrumsbord
Favoritbild från dansuppvisningen igår
Nattduksbord
PanPastel-porträtt
Crock Pot
PanPastel
Tron för Sigge
Road Trip Italien!
Verkstad Remake
Jonas och Jenna
Brud som chillar
Showing off
Undressing
Touch thyself
Hot Love
Profilporträtt
Resa utan kamera?
Paus
Supernöjd med folieringen!
Bilen ska folieras!
Ny såg
PHP och BankID
Jack Skellington
Verkstadsplaner
Magnettavla
Verandatak och grillhörna!
Vardagsrumsbord
Knivblock
Kökshylla
Ny ikon för karta
PC-bygge
Kerlee 35mm f/1.2
Objektivhylla
Natalie Dormer
Hållare till kattmatsskålar
Hälsningar från Norge
With a little help from my friends...
The Most Incredible Fantasy Maps You've Ever Seen
Cityfestivalen
Mitakon Speedmaster 50mm/f0,95
10 minuter vatten
Sony A7R II
Petzval 58 Bokeh Control Art Lens
Scrawlrbox
Nya skärmar till jobbet
Nikon Df - ny leksak
Boba Fett
First Order Storm Trooper
Mikisen
#inlineditbutton